Növénytermesztés

A Lirion Kft. saját kertészeti termesztő kapacitással rendelkezik. A konténeres díszcserjék, talajtakaró- és évelő cserjék nagyrészét, melyeket a kertépítési munkáink során felhasználunk, magunk állítjuk elő, termesztő telepünkön. Telephelyünkön faiskolai áruda is működik, ahol a kiskereskedelmi faiskolai árusításon kívül, nagykereskedelmi értékesítést is folytatunk. Az általunk termesztett és forgalmazott növények megtalálhatóak Webshop-unkban, ahol nagykereskedelmi árakkal várjuk viszonteladók (kertépítők, faiskolai lerakatok) jelentkezését.

Speciális, extenzív zöldtetőkhöz ajánlott növények előállítása

Növények zöldtetőhöz

Extenzív típusú zöldtetőkhöz olyan alacsony növésű, szárazságtűrő, szukkulens növények közül válogathat, mint például a kövirózsa (Sempervivum sp.), vagy a varjúháj (Sedum sp.) rengeteg fajtája, de ajánlunk kis vízigényű évelőket is, pl. csenkesz (Festuca sp.).

Sziklakerti és rézsűmegfogó, talajtakaró növények előállítása

Növények talajtakaró

Faiskolánkban a sziklakertekben és rézsűfelületeken nélkülözhetetlen talajtakaró és gyeppótló növények számos fajtáját szaporítjuk – többek között madárbirs (Cotoneaster sp.), kecskerágó (Euonymus sp.), meténg (Vinca sp.), orbáncfű (Hypericum sp.) fajait és fajtáit.

© 1990-2024 Lirion Kft. 1113 Budapest, Tas vezér utca 28.
Tel.: +36-1-361-0198, , +36-70-633-6345, moc.liamg@tezsetrek.noiril :liam-E